Det er tydelig at innbyggerne i Tysfjord bryr seg, både om Tysfjord og nye Narvik kommune. I løpet formiddagen og ettermiddagen et sted over 100 personer innom torget i sentrum av Kjøpsvik.

Det var en god opplevelse å møtes slik. Folk er interessert i å høre hvor langt prosessen har kommet, og hva som blir å skje med alt fra kulturskolen til legekontor og mer. Mange spørsmål vi ikke har svar på ennå, men folk skjønner også at mye av dette jobbes det med i tiden fremover, sier Emma Kristensen.

Emma Kristensen sitter i både kommunestyret i Tysfjord og som medlem i fellesnemnda for nye Narvik.

Kjopsvik 2.jpg

Det er mye som skal på plass når vi bygger en ny kommune fra grunnen av, og det er viktig at folk vet hvor langt vi har kommet, og ikke kommet. De viktigste funksjonene skal være på plass, og de tjenestene innbyggerne har krav på skal leveres. Men vi kan heller ikke forvente en ferdigsnekret kommune fra 1. januar 2020, sier Emma Kristensen.

Folk har store forventninger til nye Narvik kommune, det er tydelig. Jeg må innrømme at mange av spørsmålene vi fikk i løpet av dagen finnes det ikke svar på i dag, men det vi kunne svare på fikk vi svart på. Fortsatt gjenstår mye arbeid, og i månedene frem til 1. januar er det mye som skal både diskuteres og avgjøres. Så må vi huske at arbeidet er ikke over 1. januar heller. Mye arbeid vil gjenstå, og det arbeidet skal vi gjøre sammen, sier Tor Asgeir Johansen, ordfører i Tysfjord kommune og medlem i fellesnemnda.

 

Tekst fra www.nyenarvik.no

Bilder Ørjan Higraff